Open mobile menu

Työnantaja maksaa sähköautoni latauskulut – onko etu veronalaista tuloa?

Minulla on vapaana autoetuna saatu sähköauto, jota lataan kotona. Onko etu minulle veronalaista tuloa, jos työnantajani maksaa minulle auton lataamisesta kotona aiheutuvat sähkökulut?

Verojuristi Maisa Katisko vastaa:

Jos käytetyn sähkön määrä on luotettavasti todennettavissa erillisellä mittauslaitteella ja näin eroteltavissa kodin muusta sähkön kulutuksesta, kyseessä ei ole veronalainen etu.

Ellei sinulla ole kiinteähintaista sähkösopimusta, vaan käytät vapaana autoetuna saamasi sähköauton lataamiseen esimerkiksi pörssisähköä, sähkön hinnan laskemiseen ei voi käyttää sähkön kulutuksen keskimääräistä kilowattihintaa, vaan lataamiseen käytetyn sähkön todellinen hinta on voitava todentaa. Voit kuitenkin aina käyttää sähkölaskun alinta kilowattihintaa, jos muuta selvitystä ei ole saatavilla.

Verovapauden kannalta sillä ei ole merkitystä, maksaako työnantaja laskun suoraan sähköyhtiölle vai työntekijälle. Veronalaista etua ei myöskään synny siitä, että työnantajasi tarjoaa sinulle palvelun tai lisälaitteen, jolla pystyt laskemaan autoetuauton lataamiseen käytetyn sähkön hinnan.